1. ZONA D’ACTIVITAT ECONÒMICA

Una zona on poder desenvolupar l’economia de Roses, donant cabuda a les activitats que actualment no tenen cap manera de desenvolupar-se en el nostre poble. Proposem una zona d’activitat econòmica on poder encabir-hi tallers per a professionals del sector mecànic, fuster, ferrer, planxistes, etc. i que convisquin amb altres usos com poden ser artesans, oficines i espais per desenvolupar un eix econòmic més modern. Amb aquesta nova zona econòmica donem sortida a les necessitats que actualment tenen els empresaris de Roses, capacitem el poble per acollir noves inversions, donem oportunitats a emprenedors per crear noves empreses i diversifiquem l’economia de Roses.

2. TRASLLAT DEL CAR JOVE

Pensant en les necessitats dels joves de Roses, veiem que és una prioritat el trasllat del CAR Jove al centre del poble. Proposem situar-lo a la planta baixa de la Casa del mar. Acabem així amb la mala ubicació històrica d’aquest equipament, apropem el servei als joves i el situem en l’eix cultural de Roses: Prop de la biblioteca, la SUF i del Teatre. Crearem així una zona on els joves s’hi poden desplaçar a peu i els permetrà interactuar amb la resta d’equipaments culturals, permetent la creació de sinergies que enriqueixin les actuacions a dur a terme.

3. ESCOLA DE MÚSICA

Amb les obres finalitzades i el projecte que hem endegat durant aquest mandat, podrem posar en marxa l’Escola de Música a la segona planta de la SUF. Un espai de cohesió social i desenvolupament global, que servirà per donar accés als joves, i no tan joves, i, al mateix temps, evitar que s’hagin de desplaçar a altres municipis de la comarca per obtenir una formació musical.

4. MERCAT COBERT

Durant aquest mandat, hem treballat per garantir el futur del mercat cobert. Hem ampliat les parades obertes i hem buscat la millor solució per continuar l’activitat d’aquest espai.Arriba l’hora de prendre una decisió conjunta entre l’administració i els paradistes per consensuar una solució definitiva, tant sigui per la construcció d’un nou mercat, com per la rehabilitació del actual.

5. ZONA D'OCI

Els terrenys recuperats a l’antiga depuradora de marisc han de servir per poder satisfer una de les principals mancances que pateix el municipi: L’oci nocturn.Una zona de carpes, sense impacte constructiu, on els restauradors puguin desenvolupar-hi la seva activitat diurna, i a la nit, esdevingui una proposta d’oci atractiva perquè tots puguem gaudir-la sense sortir de Roses.

6. PLA DE RENOVACIÓ TURÍSTIC DE SANTA MARGARIDA

Amb la implicació dels veïns i la complicitat dels empresaris turístics de Santa Margarida, és necessari definir el futur com a eix turístic i redactar el pla de renovació turístic de Santa Margarida. Amb la voluntat d’elevar la qualitat del turisme, s’han de detectar totes les mancances actuals i acordar les accions concretes que s’hauran de dur a terme i que hauran d’incloure:

– Millora de la mobilitat turística.

– Ajudes per a la rehabilitació i renovació d’allotjament turístic

– Modernització i millora del teixit econòmic

– Generació de nous esdeveniments i actes.

– Noves inversions relacionades amb l’activitat turística

Buscarem la participació de la Generalitat a l’hora de finançar les inversions necessàries per tirar endavant el pla.

7. PUNTA FALCONERA

Falconera ha de ser la porta d’entrada al Cap de Creus. La seva privilegiada ubicació i entorn ens proporcionen un espai on, més enllà del profit turístic amb el cicloturisme, el senderisme o el mindfulness, també pot encabir-hi una zona de picnic amb graelles pels veïns de Roses, aules de formació en matèries forestals, de recuperació de la pedra seca, mediambientals i tots els serveis necessaris per la recepció de visitants al parc natural del Cap de Creus.

8. REESTRUCTURACIÓ I FOMENT DELS ESPORTS NÀUTICS

La Badia de Roses és un espai immillorable per la pràctica d’esports nàutics.
Roses ha de ser capdavantera en la pràctica d’esports nàutics en totes les seves disciplines.
Hem de fomentar la pràctica d’aquests esports entre en el nostre jovent per aconseguir ser líders en un futur pròxim.
No podem oblidar la importància del turisme esportiu. Hem de romocionar la nostra Badia per aconseguir ser un referent i un destí dels principals clubs nàutics europeus. Clubs que han de triar Roses com a seu de entrenaments i competicions.

9. ESPAI FAMILIAR

Volem un servei orientat a les famílies amb infants menors de 3 anys. Un espai de jocs i relació, on els infants puguin explorar i relacionar-se entre ells i amb els adults, i on les famílies puguin compartir la seva experiència d’educar i fer créixer els seus fills i filles.
Aquests espais haurien de mantenir una relació estreta amb altres serveis d’atenció primària com serveis de salut, socials i centres educatius.